Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita Terkini

Manage PermissionsManage Permissions

BENGKEL "DIGITAL MARKETING"

2.jpg

Kuala Belait – 3 Disember 2018 - Salah satu inisiatif AITI dengan kerjasama Jabatan Daerah Belait untuk mempromosikan kepentingan dan kegunaan ICT kepada orang ramai iaitu dengan mengadakan bengkel "Digital Marketing" bagi Ahli-Ahli Majlis Perundingan Mukim Dan Kampung (MPMK) dan disertai beberapa orang kakitangan dari Jabatan Daerah Belait.

Bengkel ini khusus pengusaha-pengusaha Satu Kampung Satu Produk (1K1P) yang diadakan bertempat di Kediaman Rasmi Pegawai Daerah Belait selama dua hari bermula pada 3hb. Disember 2018 dan berakhir pada 4hb. Disember 2018.

 

 

TT1.jpg1.jpg

Para peserta telah diajarkan secara menyeluruh mengenai penggunaan serta pemilihan gambar-gambar menerusi perisian "GIMP" untuk menghasilkan gambar yang menarik bagi tujuan penulisan, laporan dan promosi jualan produk.

Dengan adanya program seperti ini, para peserta diharap akan dapat memanfaatkan apa yang telah diajarkan dan seterusnya mempertingkatkan lagi pengetahuan mereka menerusi penglibatan dalam apa jua projek 1K1P khususnya bidang laporan, perniagaan dan perekonomian.

TT2.jpg

TT3.jpg

TT4A.jpg

Created at 12/12/2018 10:41 by Mohammad Rushdi Bin Jahis
Last modified at 12/12/2018 14:48 by Mohammad Rushdi Bin Jahis